Pizza is eigenlijk ons vaste zondag avondmaal. Hoewel wij ook op zijn tijd houden van een hele ongezonde pizzavariant (die zien jullie vast nog wel een keer voorbij komen) vinden wij een gezonde pizza eerlijkgezegd net zo lekker. Wat helemaal fantastisch is, is dat deze pizza echt binnen een half uur op tafel staat. Hoe? Dat vertel ik je nu.

We nemen om te beginnen de bloemkool, courgette, pompoen of bietenbodem van Magioni. Je kunt deze gezonde bodems ook zelf maken maar ook kant en klaar kopen van dit merk. Omdat het zondagavond is, gaan we voor de kant en klare optie;).

De bodems zijn het lekkerst wanneer je ze even 5 minuten voorbakt in de oven. Vervolgens beleg je de pizza’s met ingrediënten naar smaak. Om je een beetje opweg te helpen, onze pizza’s worden meestal belegd met:

-insmeren met groene pesto, halve rode paprika, halve gele paprika, handje  in stukjes gesneden kastanje champignons, handje in stukjes gesneden courgette, gegrilde kipfilet (beleg in stukjes gesneden) en/of seranoham/prosciutto, uienringen.

Tot slot zou je nog geraspte kaas of mozarella toe kunnen voegen maar zonder is ook absoluut lekker (en dat zeg ik als kaasliefhebber!).

Baktijd: 5min voorbakken, 15/20 afbakken op 200 graden.