Hoewel we het al kort hebben toegelicht op onze site, vind ik het leuk om met jullie te delen hoe we tot het idee van de retreat zijn gekomen.  

Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel tijd gehad om na te denken. Mijn gehele zwangerschap verliep niet probleemloos waardoor ik op een gegeven moment noodgedwongen in de ziektewet thuis ben komen te zitten. Mijn leven ging ineens van mega druk naar niets doen en mezelf overgeven aan hoe ik me voelde / het ‘ziek’ zijn. Toen het mij heel veel moeite kostte om, ondanks dat ik echt ziek was, de rust te vinden bedacht ik mezelf dat dit niet gezond was. Ik vond het niet alleen heel moeilijk om mijn werk los te laten maar ook om een groot kruis in de agenda te plaatsen en geen afspraken meer te maken, niet meer te sporten, niet meer af te spreken met vriendinnen etc.  Ik praatte hierover met Mark en met vrienden. Mijn klachten waren zwangerschap gerelateerd maar het heeft mij verbaasd hoeveel mensen in onze leeftijdscategorie last hebben van burn-out gerelateerde klachten: slecht slapen, vermoeid zijn en het gevoel hebben veel te ‘moeten’. Meerdere mensen om ons heen zaten of raakten in de ziektewet, ook degene waarvan je het niet verwacht want het kan iedereen overkomen. Gezegend zijn met druk sociaal leven, is uiteraard super leuk maar die eeuwig volle agenda en verwachtingen kunnen ook de nodige stress met zich meebrengen. Daarnaast brengen de perfecte levens die via social media gedeeld worden, ook een bepaalde druk met zich mee want je wil zelf uiteraard niet achterblijven.


Mark en ik raakten er steeds meer van overtuigd dat wij een retreat konden bedenken met hetzelfde doel als alle andere retreats, namelijk heerlijk tot rust en tot jezelf komen maar dan meer toegankelijk. Misschien kunnen we wel voorzichtig ‘minder zweverig’ zeggen.

Suzy

Je hoort steeds vaker dat mensen op reis gaan om de drukte in Nederland te ontsnappen, zo ook een aantal van onze vrienden. Toen ik een keer van een vriendin hoorde dat ze op retreat ging, werd ik hier nieuwsgierig naar. Wat is zo’n retreat nou precies? Na een aantal retreats te hebben opgezocht op internet, viel het ons op dat retreats vaak bestaan uit yoga en mindfulness. Hier is absoluut niets mis mee, maar het antwoord is nee als mij gevraagd zou worden of ik zou overwegen om zo’n soort retreat te boeken. Waar ik dan wel enthousiast van zou raken is het idee van een retreat, maar dan met een andere invulling. Zo zijn Mark en ik geen types die alleen maar yoga willen doen en tijd willen besteden aan de zoektocht naar zichzelf, dit mag onderdeel zijn van de retreat maar moet niet leidend zijn. Wij vinden namelijk ook ontspanning door intensievere sporten en een combinatie van enerzijds yoga en mindfulness en anderzijds bijvoorbeeld wateractiviteiten en sportlessen leek ons ideaal. Mark en ik raakten er steeds meer van overtuigd dat wij een retreat konden bedenken met hetzelfde doel als alle andere retreats, namelijk heerlijk tot rust en tot jezelf komen maar dan meer toegankelijk. Misschien kunnen we wel voorzichtig ‘minder zweverig’ zeggen.

De retreat kreeg in onze gedachten steeds meer vorm, de locatie was het tweede punt. Ik weet niet echt of we dit uberhaupt een punt moeten noemen want met één blik naar elkaar was de locatie bepaald, Curaçao. Het eilandje waar wij elkaar in 2009 zijn tegengekomen en sindsdien voor ons een tweede thuis is. Na een korte zoektocht kwam ik dé perfecte villa tegen, het leek wel alsof het zo moest zijn. We raakten nóg enthousiaster en binnen de kortste keren hadden we de gehele retreat uitgekristalliseerd. Een 9-daagse reis vol sport, ontspanning, gezond maar vooral lekker eten op ons geliefde eiland Curaçao.

Enjoy Retreat Curacao Edition 

2 tot 10 november 2019