Programma Curaçao

!Het programma van de Nederlandse Editie volgt ZSM!

Om je een idee te geven hoe de Retreat op Curaçao eruitziet, kunnen wij je een inzicht geven in het programma en raden wij aan een aantal van onze video’s hier te bekijken:

1 Dit is de dag van reizen, met een gemiddelde reistijd van zo’n ca. 10u kom je ergens gedurende de dag met een tijdsverschil van 5u vroeger (winter) of 6u vroeger(zomer) aan op Curaçao. De reis is meestal een hele zit, de eerste dag doen we dan ook rustig aan. Wij zorgen ervoor dat je opgehaald wordt van het vliegveld en je naar het verblijf wordt gebracht waar de spullen in de kamer gelegd kunnen worden en je de rest van de dag lekker kunt ontspannen, een boekje kunt lezen en een plons kunt nemen in het zwembad. In de avond maken alle deelnemers gezellig kennis met elkaar, eten we met elkaar en bespreken we de rest van de week met jullie. 

2De retreat gaat beginnen! Gezien het tijdsverschil is iedereen de dag na aankomst vanwege de jetlag vroeg wakker. Na een lekker ontbijtje in de ochtend gemaakt ,door Maureen van FitFooodlover, is het tijd voor een Sunrise Yoga voor alle niveaus. Deze les wordt gegeven door Angela van Astar Yoga. Zij zorgt ervoor dat de les voor iedereen toegankelijk is, lees meer hier. Om het zengevoel nog even vast te houden, zullen we tot aan de lunch relaxen. Na de lunch zal Lienke van Dear Good Morning een workshop verzorgen en doen we lekker chill om het warmste gedeelte van de dag te overbruggen. Deze tijd kan je bijvoorbeeld lekker doorbrengen bij één van de zwembaden of het strand welke zich op de locatie bevinden. Aan het einde van de middag is er een bootcampsessie op locatie welke gegeven wordt door Jos en Jordan van de Urban Gym. Na de sportles is er een vrije invulling tot het avondeten. Vanwege de jetlag en het vroeg wakker zijn op de eerste dag, leert onze ervaring dat je automatisch ’s avonds eerder moe bent. De zon gaat op Curaçao altijd omstreeks 07.00u op maar ook weer rond de klok van 19.00u onder, wat zo maar eens zou kunnen betekenen dat je lekker om 21.00u je bed induikt!

3Vandaag maken we gebruik van de jetlag en spreken we met elkaar een tijd af voor het ontbijt om vervolgens na het ontbijt richting het Christoffelpark te rijden en de Christoffelberg te beklimmen. Het beklimmen van de Christoffelberg mag naar onze mening namelijk niet ontbreken. Onderweg kunnen we automatisch een beetje sightseeën. We hebben zelf meerdere malen de berg beklommen en met goed schoeisel en voldoende water gaat het helemaal goedkomen. De berg mag niet meer beklommen worden na 10:00u vanwege de hitte, vandaar dat we de dag op tijd beginnen!

Na het beklimmen van de berg, gaan we lekker lokaal eten. Na de lunch zullen we terugkeren naar het verblijf waar iedereen hoogstwaarschijnlijk moe maar voldaan aan zal komen. ’s Avonds eten we een lichte maaltijd omdat de maag nog gevuld zal zijn van het middageten.

4Vandaag binnen we de dag op zijn Dear Good Morning en gaan we knallen met een 12min HITT workout gegeven door Lienke. Na een goed gevulde maaltijd gaan we met de boot op stap om de welbekende Blauwe Kamer en Playa Piskado te bezoeken. Dag 4 is de dag waar je gegarandeerd met schildpadden gaat zwemmen, dreams do come true!  

5Na het ontbijt gaan we weer op pad en vandaag gaan we ZWETEN. We zullen namelijk gaan sporten bij de Urban Gym. De Urban Gym is dé sportlocatie in Willemstad. Bootcamp, WOD’s, circuittraining, dansen, je kunt er werkelijk alles! Uiteraard zijn de sporten die we gaan beoefenen geschikt voor alle niveaus. Na het sporten bij de Urban Gym, nemen we jullie mee Willemstad in. De handelskade (gekleurde huisjes) en de pondjesbrug móet je gezien hebben bij een bezoek aan Curacao. 

6Dag 6 is niet zo intensief als dag 5. We spreken met elkaar een tijd af om na het ontbijt van Maureen van FitFooodlover erop uit te trekken voor een hike door een nabijgelegen natuurgebied. Na deze wandeling gaan we lekker eten, in de middag hebben we rust en we sluiten de middag af met een Sunset Yoga sessie van Angela.

7Na het ontbijt rijden we richting het toeristische gedeelte van Curacao om te gaan Paddleboarden op het Spaanse water onder begeleiding van Hilde van Windsurfing Curacao. De boot brengt ons richting het mangrovegebied waar de supboarden op ons liggen te wachten om de tocht door de mangroves te beginnen. Na de tocht gaan we met de wind in onze rug zelf op het board terug naar de startplek. Het Spaanse water is prachtig met mooie huizen, boten en privé-eilanden. Je kijkt gagarandeerd je ogen uit. Wanneer we klaar zijn, eten we gezellig met elkaar en daarna zullen we terugkeren naar het resort voor een vrije invulling van de middag.

8Deze laatste volledige dag trekken we erop uit en gaan we sightseeën. Voordat we dit doen, beginnen we onze dag goed met een 12min HITT van Lienke van Dear Good Morning. Daarna kunnen we er helemaal tegenaan en nemen wij jullie mee naar een aantal plekken waar je wel geweest moet zijn als je op Curacao bent geweest. Denk daarbij aan een aantal prachtige stranden (zie de filmpjes voor een impressie). Bij thuiskomst in de middag maken we ons op voor het galgenmaal en zullen we de retreat officieel afsluiten met elkaar. 

9Helaas is dit alweer de dag van vertrek. Er is geen vaste planning deze dag omdat iedere vliegtuigmaatschappij andere vertrektijden heeft. Uiteraard staat in de ochtend het ontbijt voor je klaar en bestaat de mogelijkheid om nog even wat te bewegen. Dit is geen must, lekker tot het laatste moment bij het zwembad blijven hangen voordat je doucht en de koffer inpakt behoort ook zeker tot de mogelijkheden!

Alle bovenstaande activiteiten zijn inclusief, het is uiteraard geen verplichting om aan de activiteiten deel te nemen. Uiteraard wel zo gezellig 😉.

Wil je een dag met jezelf doorbrengen of juist een andere activiteit ondernemen (excl.), is dit uiteraard ook mogelijk. We kunnen buiten het programma de volgende zaken aanbieden via onze partners: Introductieduik: Afhankelijk van beschikbaarheid –Duik met een gecertificeerde duikinstructeur (wanneer in het bezit van een brevet) –Schoonheidsbehandeling Manicure/pedicureMassages

Ben je opzoek naar andere activiteiten, vraag ons naar de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee!